Digitaal versus digi-taal, een wereld van verschil

Mag ik u even meenemen op een trip down memory lane? Meer precies naar het tijdperk toen pc’s nog niet op de werkvloer geïntegreerd waren. Alle bedrijfsdocumenten werden toen netjes gearchiveerd in dossierkasten. Dankzij glasheldere regels en duidelijke afspraken kon iedereen alle informatie snel terugvinden.

Lees meer »

Ons event over deconnecteren: een verhaal met een open einde …

Op maandag 24 september organiseerde BestBuro een event rond deconnecteren. Het was een fijne, inspirerende gebeurtenis die mijn vermoeden bevestigde: deconnecteren is een hot issue in heel wat bedrijven. Dat maakten de vele reacties, de vragen en het enthousiasme van de vijftig zaakvoerders en managers die het event bijwoonden, heel duidelijk.

Lees meer »

Waarom BestBuro Huis Erika Thijs steunt

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen en deze blog beginnen met de praktische kant van de zaak: voor elke deelnemer die in september, oktober, november of december een opleiding Outlook bij ons volgt, storten wij één euro aan Huis Erika Thijs.

Lees meer »

Ja, maar … BestBuro doet zoveel meer!

Als ik op een netwerkevent uitleg wat BestBuro allemaal doet, dan koppelen mensen vaak terug met ‘Ah, jullie zijn een opleidingsverstrekker’. En dat is niet verwonderlijk, want dat is een woord waarbij ze zich iets kunnen voorstellen en dat ze kennen. Vandaar altijd mijn reactie: ‘Ja, maar …’

Lees meer »

Appt ge ‘t of appt ge ‘t niet?

Als ik mensen vertel wat wij bij BestBuro doen, dan krijg ik vaak de vraag of ik eens kan uitleggen wat Office 365 nu eigenlijk is. Ze gebruiken het op kantoor, maar weten eigenlijk niet goed waarvoor het dient en wat de mogelijkheden zijn. En inderdaad, vaak snappen ze het niet, maar appen ze het ook niet. ;-)

Office 365 in enkele woorden samengevat: een verzameling van apps om efficiënt digitaal (samen) te werken.

Office 365

 

Lees meer »

Een opleiding als ideaal cadeau voor Secretaressedag

Op 18 april is het Secretaressedag. Een dag die mij nauw aan het hart ligt. Want ik heb veel respect voor management assistants. Op een blauwe maandag was ik zelf als secretaresse aan de slag. Ik weet dus heel goed wat die job inhoudt. En geloof me, management assistants verdienen het om extra in de bloemetjes gezet te worden.

Lees meer »

Soms voel ik me zoals Ingeborg …

Of u nu een diehardfan bent of gewoon kijkt als guilty pleasure, één ding is zeker: u kent het tv-programma Blind Date. Die ongeëvenaarde datingshow is nu in handen van Nathalie Meskens. Maar voor de iets meer ‘ervaren’ generatie is en blijft Blind Date onlosmakelijk verbonden met Ingeborg.

Lees meer »

Eén minuut besparen per e-mail? Het is geen verkooppraatje en ook geen loze belofte!

Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het dat vaak ook. En ik geef het toe: één minuut besparen per e-mail klinkt wel heel erg mooi. Tel maar eens uit hoeveel mails u op een dag moet verwerken … En toch is deze belofte waar. Noem het gerust de uitzondering die de regel bevestigtAls u in Outlook werkt volgens de BestBuro-methode, dan bespaart u één minuut per e-mail.

Lees meer »

Zelfvertrouwen, het BestBuro-thema in 2019

Wat ik u toewens voor het nieuwe jaar? Een stevige dosis zelfvertrouwen. Want ik ben ervan overtuigd dat zelfvertrouwen essentieel is om gelukkig te zijn. Daarom hebben we bij BestBuro trouwens zelfvertrouwen uitgeroepen tot thema van het jaar.

Lees meer »

Quit copy/paste?!

Een van de meest gebruikte functionaliteiten in de Microsoft Office-programma’s is copy/paste. Een heel handige optie waarmee u aardig wat tijd bespaart. Hebt u dezelfde tekst nodig in verschillende bedrijfsdocumenten of wilt u uw communicatie met bedrijfseigen afbeeldingen personaliseren? Geen probleem … gewoon even kopiëren en plakken.

 

Lees meer »

Een Outlook-policy is een must voor elk bedrijf

Op 13 september organiseren we onze tweede editie van het educatieve en culinaire netwerkevent BestBuro Serveert! Het concept is simpel: je krijgt tips en tricks om efficiënter met Outlook en OneNote te werken en ontdekt de meerwaarde van een Outlook-policy … allemaal terwijl je geniet van vier lekkere biertjes met smaakvolle bijbehorende gerechtjes.

Lees meer »

Veranderen moet je ook als het goed gaat

Het WK voetbal is begonnen. We worden overladen met beelden van uitzinnige of intrieste supporters, juichende of ontgoochelde voetbalmiljonairs, én verfrissende of belegen voetbalwijsheden. “Never change a winning team” is zo’n voetbalwijsheid. En ik begrijp waar die gedachte vandaan komt. Mensen zijn gewoontedieren en voelen zich veilig in herkenbare, vertrouwde situaties. Waarom zou je iets veranderen dat goed is …?

Lees meer »

Digitale vooruitgang, niet altijd een garantie op betere kwaliteit

Een titel die je waarschijnlijk even de wenkbrauwen doet fronsen. Zeker omdat die boven een blog staat van BestBuro. Want wij laten werknemers van bedrijven toch efficiënter en met minder digistress werken door hun softwarekennis te verruimen, niet?

Dat klopt natuurlijk. En ik ben er nog altijd van overtuigd dat de digitale (r)evolutie bijdraagt tot een betere en snellere werking in bedrijven. Maar dan op voorwaarde dat je de digitale tools en mogelijkheden juist gebruikt en ze inzet waarvoor ze dienen.

Lees meer »

2017: een jaar om trots op te zijn!

Gelukkig 2018!

Ik hoop dat dit voor jou een topjaar wordt waarin je in goede gezondheid en met weinig digistress je persoonlijke en professionele ambities kunt realiseren.

Een nieuw jaar is altijd een goed moment om even stil te staan bij wat geweest is en wat komen gaat …

Lees meer »

Muziek, passie en wielen … voor betere bedrijfsprocessen

De voorbije weken heb ik gefascineerd gekeken naar Liefde voor Muziek. In dat programma gaan Vlaamse en Nederlandse artiesten met elkaars nummers aan de slag in de hoop om een versie te maken die het origineel overtreft. Mijn agenda liet me niet altijd toe om ‘live’ te kijken, maar ik heb elke aflevering gezien. Noem me gerust een fan. Maar denk nu niet dat ik dweep met BV’s en BN’ers, of graag nostalgisch wegdroom bij vergane en andere gloriën uit de popgeschiedenis van de Lage Landen. Ik keek om een heel andere reden: de passie die elke aflevering van het scherm spatte!

Lees meer »

Mijn efficiënte planning in Outlook was een grote hulp

Enkele weken geleden kreeg ik een echte realitycheck. Mijn man Bart is een zelfstandige klusjesman die bij particulieren en in bedrijven met veel enthousiasme de meest uiteenlopende kleine en grote werken uitvoert. In maart was hij op een werf toen naast hem een betonpomp ontplofte. Hij werd bekogeld met beton en was enkele weken uit. Een zware klap voor ons hele gezin die ook professioneel zijn impact had.

 

Lees meer »

Waanzinnigheid

Een tijdje geleden had ik een afspraak bij een bedrijf om ons en onze aanpak voor te stellen. Het gesprek was al even bezig toen de opleidingsverantwoordelijke zei: “Dat is wel heel anders dan wij voor ogen hadden, ik ben benieuwd hoe onze medewerkers hierop gaan reageren.” Maar zo gezegd zo gedaan, we gingen van start met de opleidingen.

Al snel werd het duidelijk dat er toch wel wat mensen moeite hadden om op een andere manier te gaan werken. Er kwamen tal van reacties naar boven.

Lees meer »

Hoezo 2016 was geen goed jaar?

De laatste dag van 2016. Alweer een jaar voorbij.

Zelf vind ik het zo belangrijk om iets af te sluiten en iets nieuw te starten, dus ik kijk heel erg uit naar morgen, 01/01/2017, een nieuw jaar en een nieuwe start.

Deze laatste dag neem ik graag eens de tijd om het voorbije jaar te overlopen. En mijn eerste gedacht was dat dit jaar absoluut een heel slecht jaar was.

Lees meer »

Elke stelt voor: docent Jessica Deckers, al bijna een jaar thuis bij BestBuro

Neem een scheut vrolijkheid, een ferme dosis gedrevenheid en een grote portie flexibiliteit en je hebt het recept voor BestBuro-medewerkster Jessica Deckers. In deze blog geef ik daarom graag het woord aan haar. In december 2015 startte deze 28-jarige docente haar avontuur bij ons. Hoog tijd dus om even beter kennis te maken.

Best Buro Jessica Deckers

Lees meer »

Persoonlijke ontwikkeling: veel meer dan opleidingen volgen

Onlangs voerde ik een interessant gesprek met een van onze klanten over persoonlijke ontwikkeling. De vragen die aan bod kwamen, waren: wat is persoonlijke ontwikkeling precies en wie draagt in kleinere kmo’s de verantwoordelijkheid voor die persoonlijke ontwikkeling? Stof voor een boeiende discussie! En als zaakvoerster van een bedrijf dat gespecialiseerd is in softwareopleidingen, deel ik natuurlijk graag mijn mening.

Lees meer »

9/11 als basis voor efficiëntere digitale bedrijfsprocessen en tot 30% meer rendement

 Waar was jij op 11 september 2001? Of je die vraag nu stelt aan je beste vriend(in) of aan een wildvreemde, je zult altijd een precies antwoord krijgen. Want die dag staat in ieders geheugen gegrift. Ik was als managementassistent aan het werk bij Aerotecs toen de vliegtuigen zich in de Twin Towers boorden. Aerotecs is de trots van mijn vader. Zijn bedrijf is actief in de luchtvaartsector. De hele markt stortte in één dag volledig in. De behoefte aan geautomatiseerde digitale processen om alles goed te monitoren en te beheren was letterlijk levensnoodzakelijk voor het bedrijf. Zonder dat ik het zelf besefte, zijn toen de fundamenten van de huidige digitale analyses van BestBuro gelegd. En dus ook van de rendementsverhoging bij onze klanten.

Foto Elke Sabena

Lees meer »

De ouwen van deze tijd

Ik vind naar de kapper gaan best leuk. En vorige week was het weer zover. Maar … deze keer was mijn trip naar de haarstylist een bron van ergernis. Neen, mijn kapster voorzag mijn haardos niet per ongeluk van een blits fluorescerend kleurtje en ze liet mijn haar ook niet te lang drogen onder zo’n fancy drogeluchtblaasmachine. Ze had zelfs geen enkel aandeel in mijn frustratie. De andere klanten in het kapsalon waren de oorzaak.

Lees meer »

Een freelancer is goud waard

Een tijdje geleden was ik op een netwerkevent. En zoals dat dan gaat, sprak ik met collega-ondernemers over de mooie en minder mooie kanten van een eigen zaak. Groei en groeipijnen zijn thema’s die vaak terugkomen. Zo ook op die bewuste dinsdagavond in maart. Ik vertelde dat ik ons team heb versterkt met een nieuwe medewerker en dat die het heel goed doet. De reactie van een van mijn gesprekspartners? “Fijn, dat is weer een freelancer uitgespaard, want dat is toch altijd heel wat gedoe.” Ik fronste mijn wenkbrauwen, want mijn ervaring met freelancers is heel anders. Voor mij is en blijft een freelancer goud waard.

Lees meer »

Over Microsoft-softwareopleidingen en … honden

Mensen die mij kennen weten het al lang: ik heb het voor honden. Vorig jaar ben ik met mijn Duitse herder Nebel gestart met IPO, een hondensport die draait rond speuren, gehoorzamen en pakwerk. De reden was simpel: mijn werk. Ik heb een fantastische job met maar één groot nadeel: ik zit altijd binnen. Want of ik nu Microsoft-softwareopleidingen geef, of bezig ben met data te analyseren of digitale processen te optimaliseren, ik bevind mij altijd tussen vier muren. Een buitenactiviteit met mijn hond was dus ideaal. Ik ben een controlefreak die alles geautomatiseerd krijgt. Hoe moeilijk kon het dus zijn om een hond af te richten …

Lees meer »

To webinar or not to webinar?

Digitale leerplatformen, vlogs, webinars ... kennisverwerving is in 2016 meer dan ooit een onlinegebeuren. En dat is een interessante vaststelling. Zeker voor een bedrijf zoals BestBuro, want – laat me maar een open deur intrappen – ik ben natuurlijk een ongelofelijke fan van alles wat van dichtbij of veraf met een computer te maken heeft. Je zou voor die trend vanuit het BestBuro-kamp dus applaus vanop alle banken verwachten. En toch hoor je op dit moment maar een licht handgeklap. De reden? Er woedt een tweestrijd in mij en die luidt: to webinar or not to webinar?

Lees meer »

Moeilijk gaat toch ook?

Met 2016 begon er een nieuw jaar vol goede voornemens, maar dat betekent niet dat we onze oude gewoontes overboord hebben gegooid. Toch niet als het gaat over hoe we werken met Outlook. Dat merk ik helaas nog elke dag. Wat ik daarmee bedoel? Wel, Outlook is zo’n handige tool met zoveel potentieel dat hij voor iedereen een persoonlijke assistent is. Zou kunnen zijn, moet ik eigenlijk zeggen. Want om een of andere onverklaarbare reden blijft iedereen vasthouden aan zijn oude werkwijze en weigeren we digitaal anders te gaan denken. Mappen beleven in 2016 bijvoorbeeld nog altijd hoogdagen. Onbegrijpelijk wanneer je weet dat je uren per week kunt besparen wanneer je anders met Outlook werkt en eens de moeite doet om de mogelijkheden te ontdekken. Maar waarom zou je het jezelf gemakkelijk maken als het ook moeilijk kan? ;-)

Lees meer »

BestBuro kli(n)kt op het nieuwe jaar!

Wat ik zo boeiend vind aan zaakvoerder zijn van BestBuro? Dat het snel vooruit mag gaan. En dat ik een team heb dat ook vooruit wil. Maar zelfs al weet ik dat we er een behoorlijk tempo op nahouden, toch kijk ik met verbazing terug op 2015. Want we zijn dit jaar letterlijk én figuurlijk gegroeid als bedrijf.

Lees meer »