Een Outlook-policy is een must voor elk bedrijf

Op 13 september organiseren we onze tweede editie van het educatieve en culinaire netwerkevent BestBuro Serveert! Het concept is simpel: je krijgt tips en tricks om efficiënter met Outlook en OneNote te werken en ontdekt de meerwaarde van een Outlook-policy … allemaal terwijl je geniet van vier lekkere biertjes met smaakvolle bijbehorende gerechtjes.

Efficiënt en uniform werken

Maar laat ik beginnen bij de essentie. Wat is een Outlook-policy precies? Een Outlook-policy bestaat uit afspraken rond samenwerken en digitale communicatie die ervoor zorgen dat iedereen in een onderneming efficiënt en op dezelfde manier werkt. Een Outlook-policy creëert duidelijkheid en resulteert in een uniforme interne én externe uitstraling.

Samen naar succes

Samenwerken op de werkvloer wordt almaar belangrijker. De tijd dat één persoon een project van a tot z kon uitvoeren, ligt achter ons. Teams moeten samen projecten realiseren en elk teamlid moet bepaalde taken uitvoeren en verantwoordelijkheden nemen.

Het probleem? Door de digitale evolutie is het gemakkelijk om een taak door te schuiven. Je stuurt de e-mail met de opdracht gewoon naar je collega. Er is geen ‘overdraagmoment’ meer. De taak is verdwenen uit je mailbox en dus niet langer je verantwoordelijkheid. En dat leidt tot inefficiëntie en frustratie … het gevolg van het bekende ‘paraplusysteem’.

Meer kwaliteit en werkcomfort

Een Outlook-policy verplicht teamleden om concrete afspraken te maken rond de aanpak van een project en maakt samenwerking en opvolging eenvoudig. Een Outlook-policy:

  • faciliteert het e-mailgebruik, het agendabeheer, de taakverdeling en de taakopvolging?

  • maakt duidelijk wat van wie verwacht wordt

  • leidt tot een transparante en eenduidige communicatie

  • zorgt voor een gestroomlijnde e-mail- en vergadercultuur

Kortom: het verhoogt de kwaliteit van je dienstverlening, leidt tot een uniforme communicatie én boost het werkcomfort en de arbeidsvreugde van je medewerkers.

Echte aanrader

Ik ben er dus zeker van dat het hele event – en de tips over de Outlook-policy in het bijzonder – zal smaken.

Digitale groeten

Elke

PS Dit evenement is volledig volzet, je kan hiervoor niet meer inschrijven.