Elke stelt voor: docent Jessica Deckers, al bijna een jaar thuis bij BestBuro

Neem een scheut vrolijkheid, een ferme dosis gedrevenheid en een grote portie flexibiliteit en je hebt het recept voor BestBuro-medewerkster Jessica Deckers. In deze blog geef ik daarom graag het woord aan haar. In december 2015 startte deze 28-jarige docente haar avontuur bij ons. Hoog tijd dus om even beter kennis te maken.

Jessica Deckers Best Buro

De passie van Jessica: mensen dingen leren

“Ik ben van opleiding bedrijfsvertaler-tolk en zette mijn eerste professionele stappen als managementassistent voor de afdeling Marketing en Sales van EFTEC in Genk. Al snel besefte ik dat ik meer uitdaging nodig had. Daarom startte ik in avondonderwijs met een lerarenopleiding en begon ik typeles te geven aan kinderen. Zo ontdekte ik mijn echte passie: mensen dingen leren. Na een tussenstop als projectcoördinator bij Nameta kwam ik bij BestBuro terecht. Ik zag hun vacature voor een docent Microsoft-programma’s en solliciteerde. Zonder veel hoop eigenlijk, want ik had wel opleidingen in Microsoft-pakketten gehad tijdens mijn studies en ik beschikte over wat professionele ervaring, maar of dat voldoende zou zijn … Gelukkig zag Elke potentieel in mij. Ik kreeg heel intensieve opleidingen en kon dan aan de slag als docent.”

Boeiende job dankzij de afwisseling

Saaie dagen? Die kent Jessica niet. “Mijn job is heel gevarieerd. Want naast de opleidingen die ik geef, help ik om onze website te onderhouden, post ik op onze sociale media, beantwoord ik de vragen die deelnemers na een opleiding hebben en spring ik bij waar nodig. Ik verveel mij dus nooit. Elke dag is anders en dat maakt mijn werk zo leuk. Bovendien leer ik nog elke dag bij. Meer kun je moeilijk verwachten, toch?”

Work hard, play hard

“BestBuro is een toffe werkgever. We werken hard en zijn goed in wat we doen. De deelnemers aan onze opleidingen zijn altijd positief en loven het interactieve karakter van onze trainingen. Bovendien baseren we de oefeningen op hun professionele situatie, waardoor ze meteen de kennis die ze opdoen in de praktijk kunnen brengen. Dat stellen mensen echt op prijs. Ik haal veel voldoening uit mijn werk. Daarnaast is het hier gewoon ook een gezellige boel. Ik heb leuke collega’s en we lachen heel vaak. Kortom: ik voel me hier helemaal thuis.”

Bezige bij, ook na de werkuren

“Ik heb een heel actief professioneel leven en daar hou ik van. Naast mijn job bij BestBuro geef ik nog altijd typeles aan kinderen. Dat is echt fijn om te doen. Helaas heb ik door die combinatie niet altijd genoeg tijd om te sporten of eens lekker te gaan eten in Rhodos, mijn favoriete restaurant. Of om tijd door te brengen met mijn familie en vrienden. Maar mij hoor je niet klagen. Ik geniet van elke dag en haal tijdens mijn vakantie mijn achterstand wel in.”

Wil jij Jessica eens live aan het werk zien? Schrijf je dan in voor een van onze opleidingen. Neem contact op voor meer informatie.