Hoezo 2016 was geen goed jaar?

De laatste dag van 2016. Alweer een jaar voorbij.

Zelf vind ik het zo belangrijk om iets af te sluiten en iets nieuw te starten, dus ik kijk heel erg uit naar morgen, 01/01/2017, een nieuw jaar en een nieuwe start.

Deze laatste dag neem ik graag eens de tijd om het voorbije jaar te overlopen. En mijn eerste gedacht was dat dit jaar absoluut een heel slecht jaar was.

Er zijn zoveel dingen gebeurd dit jaar, bv in ons land de aanslagen, vluchtelingen, politieke beslissingen maar ook privé en zakelijk hebben we beslissingen genomen die niet altijd de makkelijkste zijn geweest. Het positieve is dat ik veel geleerd heb in 2016. En het leuke aan moeilijkere momenten is, dat je beseft dat je er niet alleen voor staat, dat wij als gezin ontzettend sterk staan om elkaar te steunen in moeilijke momenten en ook samen genieten van de mooie momenten.

Zo is in 2016 mijn eerste boek op de markt gekomen, Outlook op zijn Best. En ik moet zeggen dat dat toch wel wat teweeg heeft gebracht. Dingen die ik nooit had durven dromen. Jente is dit jaar ons team komen versterken, en is volop in opleiding. Zijn enthousiasme is schitterend en motiverend. Jessica die helemaal haar weg heeft gevonden in het geven van opleidingen en het maken van sjablonen. Tim, waarmee ik nog steeds een fijne samenwerking heb. Er zijn ook personen waar we niet langer mee samenwerken, maar hen wens ik ongelooflijk veel succes toe en dankjewel voor de herinneringen die blijven.

2016 was voor mij, nu achteraf bekeken, een overgangsjaar. Het heeft me doen stilstaan bij bepaalde acties en beslissingen. Het heeft me geleerd te genieten van mooie momenten, en dat snel schakelen niet altijd goed is. Daarom dat ik blij ben om een nieuw jaar te starten.

2017 wordt mijn jaar. Mijn grootste voornemen? Wel, ik ga meegaan met de tijd, en niet meer meelopen. 2016 is omgevlogen zegt men dan, maar dat is helemaal niet waar. Ik ben door 2016 gevlogen. 

In 2017 ga ik dag voor dag beleven zodat ik niet meer uitkijk naar een nieuw jaar voor een nieuwe start, maar dat ik uitkijk naar morgen, naar een nieuwe dag.

Ik wens jullie allemaal heel veel mooie dagen in 2017, dat je je mag omringen met positiviteit, inspiratie, en heel veel nieuwe mooie herinneringen kan maken, dag voor dag.

Vele groetjes

Elke