Ja, maar … BestBuro doet zoveel meer!

Kent u het Baader-Meinhof-fenomeen?

Natuurlijk wel. Hier gaat het om: als u voor een kort moment intensief met een woord of een object geconfronteerd wordt, of zich in een bepaalde situatie bevindt, dan lijkt dat woord, dat object of die situatie in de volgende periode erg vaak voor te komen.

Herkenbare situatie

Concreet? Als u op zoek bent naar een nieuwe wagen, ziet u opeens erg veel wagens van het merk van uw voorkeur in het straatbeeld. Als u zwanger bent, ziet u plots alleen maar zwangere vrouwen. En als u uw hond een naam gegeven hebt die u daarvoor nog nooit gehoord had, blijkt opeens elke hond in de straat zo te heten. Herkenbaar, niet?

Wel, als u een BestBuro-opleiding over Excel volgt, dan ziet u gegarandeerd plots tal van collega’s sukkelen met hun tabellen en grafieken. ;-)

Confirmation bias

Ik heb dat fenomeen altijd boeiend gevonden. Maar in mijn professionele leven kom ik vooral ook in aanraking met een fenomeen dat psychologen confirmation bias noemen. In het Nederlands? U hoort wat u wilt horen. Geeft iemand u informatie? Dan onthoudt u vooral die info die aansluit bij wat u al kent en wat u verwacht. En dat levert zelden een zuiver plaatje op.

Meer dan een opleidingsverstrekker

Als ik op een netwerkevent uitleg wat BestBuro allemaal doet, dan koppelen mensen vaak terug met ‘Ah, jullie zijn een opleidingsverstrekker’. En dat is niet verwonderlijk, want dat is een woord waarbij ze zich iets kunnen voorstellen en dat ze kennen. Digitaal geoptimaliseerde bedrijfsprocessen, een policy of sjablonen op maat die ervoor zorgen dat iedereen in de onderneming efficiënter werkt, zijn dat veel minder. Vandaar altijd mijn reactie: ‘Ja, maar …’

Open opleidingen en bedrijfsinterne opleidingen op maat

Het klopt dat BestBuro als Microsoft Office Specialist en expert in Office 365 opleidingen geeft over Microsoft Office-programma’s en -applicaties en Office 365. Maar we doen nog veel meer. Trouwens, we onderscheiden ons in onze pijler opleidingen ook van traditionele opleidingscentra door niet alleen open opleidingen maar ook bedrijfsinterne opleidingen op maat aan te bieden.

Digitale optimalisatie: 30% meer rendement

Bedrijven die hun digitale werking willen optimaliseren kunnen ook bij ons terecht. Wij voeren dan een digitale analyse uit waarbij we verbeterpunten en opportuniteiten in kaart brengen, stellen een actieplan op en implementeren dat in het bedrijf. Het resultaat? Een digitale workflow waarmee iedereen in het bedrijf tijd bespaart en een gemiddelde rendementsverhoging van 30% realiseert.

Templates en policy’s: byebye digistress

Onze corebusiness is bedrijven tijd – en dus geld – laten besparen en medewerkers bevrijden van digistress. Dat bereiken we door onze opleidingen en digitale

optimalisaties. Maar ook door onze templates en policy’s op maat. De templates die wij maken zorgen voor herkenbaarheid en boosten de digitale werking. En onze maatpolicy’s zijn een garantie op medewerkers die uniform en efficiënt met hun softwareprogramma’s (samen)werken.

MOS-examencenter

BestBuro is ook een erkend Microsoft Office Specialist-examencenter. Dat betekent dat wij de softwarekennis van Microsoft Office-gebruikers mogen testen voor de programma’s Word, Outlook, PowerPoint, Excel en Access en officiële erkenningen als Microsoft Office Specialist mogen uitreiken.

What’s in a name?

Ik hecht weinig belang aan namen en titels, maar BestBuro als opleidingsverstrekker bestempelen is de waarheid dus geweld aandoen. Want wij doen zoveel meer. Misschien moet ik mijn elevatorpitch eens grondig onder de loep nemen en nog meer de focus leggen op BestBuro als partner voor alle Office-uitdagingen van bedrijven, organisaties en overheden. Benieuwd wat er dan gebeurt met die fameuze confirmation bias en hoe vaak ik nog mijn ‘Ja, maar’ moet bovenhalen.

En euh … Baader-Meinhof laat ik uiteraard graag zijn gangetje gaan, want die doet wonderen voor onze marketing. ;-)

 

Digitale groeten

Elke

 

PS Hebt u interesse in een opleiding , een digitale optimalisatie van uw bedrijfsprocessen, of een template of policy op maat? Of wilt u uw softwarekennis of die van uw medewerkers of een sollicitant laten testen ? Neem dan gerust contact met ons op.