Muziek, passie en wielen … voor betere bedrijfsprocessen

De voorbije weken heb ik gefascineerd gekeken naar Liefde voor Muziek. In dat programma gaan Vlaamse en Nederlandse artiesten met elkaars nummers aan de slag in de hoop om een versie te maken die het origineel overtreft. Mijn agenda liet me niet altijd toe om ‘live’ te kijken, maar ik heb elke aflevering gezien. Noem me gerust een fan. Maar denk nu niet dat ik dweep met BV’s en BN’ers, of graag nostalgisch wegdroom bij vergane en andere gloriën uit de popgeschiedenis van de Lage Landen. Ik keek om een heel andere reden: de passie die elke aflevering van het scherm spatte!

Verhelderend inzicht

Het programma – dat volgens mij beter Passie voor Muziek had geheten – bewees dat als je elke dag opnieuw hetzelfde nummer op dezelfde manier zingt, je geen betere versie krijgt. Ook al breng je het met ongeëvenaarde passie. Gooi je het daarentegen over een andere boeg zonder aan je passie te raken? Dan levert dat wel mooie resultaten op. Een verhelderend inzicht dat ook in mijn professionele leven van toepassing is.

Het wiel opnieuw uitvinden

In een professionele context krijg je vaak te horen dat je het wiel niet opnieuw moet uitvinden. Waarom zou je energie stoppen in iets wat je al kunt of dat al bestaat? Volgens mij klopt dat niet en moet je wél het wiel opnieuw uitvinden. Of beter gezegd: je moet het beter maken. Door zelf kritisch naar je producten of diensten te kijken of anderen uit te nodigen om je feedback te geven, krijg je inzichten die je helpen om met veel passie nog betere producten te maken of diensten te leveren.

Betere bedrijfsprocessen

Bij BestBuro vinden we regelmatig het wiel opnieuw uit. Zeker in onze digitale analyses. Een bedrijfsdocument is een bedrijfsdocument en een softwareprogramma is een softwareprogramma. Maar wij maken elk bedrijfsdocument – met passie – anders en op maat, zodat de bedrijfsprocessen van onze klanten verbeteren. De documenten doen nog altijd hetzelfde, maar alleen beter en efficiënter. En dat is elke keer fantastisch om te zien.

Favoriet

Ik kan je dus alleen maar aanraden om ervoor te zorgen dat ook jij opnieuw het wiel kunt uitvinden. Daar wordt iedereen alleen maar beter van. En o ja, mijn favoriete vertolking uit Liefde voor Muziek wil ik je ook zeker niet onthouden: de integere Engelse kippenvelversie van het Clouseau-nummer ‘Ik wil niet dat je weggaat’ door de Kempense furie Natalia. Over passie gesproken …