Waanzinnigheid

Een tijdje geleden had ik een afspraak bij een bedrijf om ons en onze aanpak voor te stellen. Het gesprek was al even bezig toen de opleidingsverantwoordelijke zei: “Dat is wel heel anders dan wij voor ogen hadden, ik ben benieuwd hoe onze medewerkers hierop gaan reageren.” Maar zo gezegd zo gedaan, we gingen van start met de opleidingen.

Al snel werd het duidelijk dat er toch wel wat mensen moeite hadden om op een andere manier te gaan werken. Er kwamen tal van reacties naar boven.

Sommigen probeerden me te overtuigen door me te laten weten dat hun systeem toch werkte. Waarom het anders doen als iets werkt? Dan waren er deelnemers die zich afvroegen waarom ze hun werkwijze nog zouden moeten veranderen, ze werken al jaren zo en nog nooit heeft iemand er iets van gezegd. Anderen lieten mij weten dat ze vonden dat er zo nog meer tijd in zou kruipen, want ze waren het oude systeem gewend. En ja, veranderen … Waarom als je dat zelf niet nodig vindt?

Ik heb na de reacties volgende vragen gesteld:

  • Hoe weet jij of iets beter kan, of weet je het wel, maar alleen niet hoe?
  • Waarom zou jij je eigen werk niet eens in vraag stellen?
  • Wat als je anders werken een kans zou geven?
  • Wat houdt jou tegen om iets bij te leren?

Want als je al jaren vastgeroest zit in een bepaalde werkwijze, zie je dan zelf nog wel of je efficiënt bezig bent?

Ik vond deze quote van Albert Einstein dan ook geweldig:

Waanzin
Verwacht geen andere resultaten met steeds dezelfde aanpak.

En dat is iets waar wij als docenten dagelijks mee geconfronteerd worden. Mensen komen niet graag uit hun comfortzone. Dat is ook heel logisch en iets waar ik zelf ook schuldig aan ben.

Ik ben dan gaan nadenken welke professionele gewoontes wij hier hebben en of deze anders kunnen aangepakt worden. Mijn conclusie: “Er zijn nog veel mogelijkheden tot verbetering en dat geeft mij een heel goed gevoel.”

Omdat ik het citaat van Einstein zo subliem vond, ben ik eens op zoek gegaan naar andere quotes:

  • Gewoonten maken oud. Jong blijf je door de bereidheid tot verandering. (Attila Hörbiger)
  • De mens heeft voor zijn geluk niet alleen het plezier van dingen nodig, maar ook hoop, vooruitgang en verandering. (Bertrand Russell)
  • Verandering is de wet van het leven. En degenen die alleen kijken naar het verleden of het heden zullen zeker de toekomst missen. (John F. Kennedy)

Maar de beste quote en toepasselijk voor deze tijd is toch die van Barack Obama:

Een verandering gebeurt omdat gewone mensen buitengewone dingen doen.
Origineel: The change is brought about because ordinary people do extraordinary things.

En dat kan ik enkel maar beamen. Degenen die de stap zetten om anders te werken, degenen die het een kans geven, moeite doen, buiten hun comfortzone treden en met andere woorden buitengewone dingen doen, die mensen, die vinden nieuwe mogelijkheden.

Vraag jezelf eens af wat jij graag zou willen veranderen, of beter, van wat verwacht je andere resultaten?