Waarom BestBuro Huis Erika Thijs steunt

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen en deze blog beginnen met de praktische kant van de zaak: voor elke deelnemer die in september, oktober, november of december een opleiding Outlook bij ons volgt, storten wij één euro aan Huis Erika Thijs.

Drie keer in een week

Ik had tot voor kort nog nooit gehoord van Huis Erika Thijs. Maar enkele maanden geleden kwam dat Huis drie keer in een week ter sprake in mijn persoonlijke en professionele netwerk. Mijn interesse was gewekt. Toen ik kort daarna Sofie, de coördinator van Huis Erika Thijs, op een netwerkevent ontmoette, luisterde ik dan ook geboeid naar haar verhaal.

Ontmoetingsplaats en wegwijzer

Huis Erika Thijs is een plek waar mensen die als patiënt, familielid of vriend te maken krijgen met kanker, terechtkunnen om de ziekte te leren aanvaarden, erover te praten, ze te dragen en te plaatsen. Het is een ontmoetingsplaats en wegwijzer voor mensen die willen praten over hun ziek-zijn of die op zoek zijn naar informatie. In dit ‘open’ huis bieden opgeleide vrijwilligers gratis en zonder afspraak een luisterend oor bij angst, pijn en verdriet.  

Mensen met ziekte

Mijn gesprek met Sofie maakte indruk op me. “Spreek alstublieft over patiënten met kanker en niet over kankerpatiënten, want het gaat om personen die nog altijd mens zijn, maar er een ziekte bij hebben”, zo vertelde Sofie. Die zin bleef bij mij nazinderen.

Toen ik de volgende dag op kantoor kwam, riep ik mijn team samen. Ik vroeg hen wie nog nooit met kanker in aanraking gekomen was. Niemand. Toen vroeg ik hen wie Huis Erika Thijs kende. Ook niemand. Dus besliste ik om samen met mijn team een bezoek te brengen aan het Huis.

Dichter bij elkaar

Het is misschien een bizarre activiteit als teambuilding, maar ons bezoek aan Huis Erika Thijs heeft ons als team dichter bij elkaar gebracht. We waren allemaal geraakt door de verhalen. Sofie vroeg ons als specialisten in Outlook wat we zouden doen als ze opeens onze agenda’s zouden afnemen. Hoe zouden we daarmee omgaan? Want dat is wat kanker doet. Het neemt je hele leven over.

Euro’s en meer naamsbekendheid

Die vraag was erg confronterend en zette ons aan het denken. We wilden al langer iets doen voor een goed doel. En het was duidelijk dat iedereen van ons team Huis Erika Thijs wilde steunen. Vandaar onze actie. We willen natuurlijk zo veel mogelijk euro’s ophalen, maar dat is niet ons hoofddoel. We willen vooral bijdragen aan de naamsbekendheid van Huis Erika Thijs. Neem dus zeker een kijkje op www.huiserikathijs.be en deel deze blog met uw netwerk.

 

Bedankt!

Digitale groeten

Elke

 

Wilt u Huis Erika Thijs steunen én uw Outlook-kennis vergroten? Schrijf u dan in voor een Outlook-opleiding.