Zelfvertrouwen, het BestBuro-thema in 2019

Wat ik u toewens voor het nieuwe jaar? Een stevige dosis zelfvertrouwen. Want ik ben ervan overtuigd dat zelfvertrouwen essentieel is om gelukkig te zijn. Daarom hebben we bij BestBuro trouwens zelfvertrouwen uitgeroepen tot thema van het jaar.

Investeren in jezelf

Januari is de maand waarin we goede voornemens maken. Heel vaak staan ambities zoals gezonder eten en meer bewegen hoog op het lijstje. Dat is op een heel tastbare manier investeren in uzelf. En dat is prima. Maar ik hoop dat u in dit nieuwe jaar ook investeert in een minder tastbaar to do, zoals meer zelfvertrouwen.

In de spiegel kijken

Zelfvertrouwen betekent vertrouwen hebben in uw eigen kunnen. Als u zich onzeker voelt, moet u dus werken aan uw kennis en vaardigheden. De eerste stap om dat doelgericht te doen, is weten waar u nu staat. Durf dus voor de spiegel te staan en kritisch naar uzelf te kijken. Want als u uzelf goed ingeschat hebt, kunt u efficiënt stappen zetten om meer zelfvertrouwen te krijgen en gelukkiger te worden.

Optimaal leerrendement

Ik merk vaak in de opleidingen die ik geef dat mensen zich onzeker voelen. Ze hebben een ‘Oei, zal ik dat allemaal wel kunnen’-gevoel. Ze twijfelen aan zichzelf omdat ze niet weten of ze wel op hun plaats zitten of omdat ze vrezen dat ze niet dezelfde voorkennis hebben als de andere deelnemers. En dat gevoel staat een optimaal leerrendement in de weg.

Meer arbeidsvreugde

Ik vind het erg belangrijk dat mensen zich zelfverzekerd voelen. Zeker in een professionele context. Een mens besteedt namelijk een heel groot deel van zijn tijd op het werk. Ik ben ervan overtuigd dat meer zelfvertrouwen de arbeidsvreugde verhoogt. Want wie zelfverzekerd is, durft meer en boekt meer succes. Daardoor zult u uw job nog liever doen, nieuwsgieriger worden en meer kennis willen vergaren om nieuwe doelstellingen te bereiken. Dat geeft u een goed gevoel en maakt u gelukkiger. En dat wens ik u allemaal toe!

 

Gelukkig nieuwjaar!

Elke