Soms voel ik me zoals Ingeborg …

Of u nu een diehardfan bent of gewoon kijkt als guilty pleasure, één ding is zeker: u kent het tv-programma Blind Date. Die ongeëvenaarde datingshow is nu in handen van Nathalie Meskens. Maar voor de iets meer ‘ervaren’ generatie is en blijft Blind Date onlosmakelijk verbonden met Ingeborg.

Office 365 = Blind Date

Het concept van Blind Date is even simpel als geniaal. Een kandidaat mag vragen stellen aan drie potentiële dates zonder hen te zien. Zo kan hij of zij de nodige informatie verzamelen om later een keuze te maken. En ik heb het gevoel dat Office 365 in heel wat bedrijven is zoals Blind Date.

Zelf ontdekken

Wat ik daarmee bedoel? Wel, mensen op de werkvloer weten vaak dat Office 365 bestaat en kennen de cloudtoepassing ook een beetje. Ze hebben meestal hun kennis – net zoals de kandidaten – mondjesmaat verzameld door zelf op onderzoek uit te gaan, of door vragen te stellen aan een collega. Want vaak is er geen tijd of budget om de cloudtoepassing – via opleiding – goed te leren kennen en gebruiken. Anders gezegd, de meeste professionals rijden … blind.

Te enthousiast

Nog een parallel? Soms zijn Blind Date-kandidaten zo enthousiast over een potentiële date dat ze geen aandacht meer besteden aan de andere mannen of vrouwen. Werknemers willen soms ook te veel in één keer. Hebben ze een optie ontdekt die ze nuttig vinden? Dan focussen ze daarop, terwijl dat niet noodzakelijk de beste manier is om hun doel te bereiken.

Teleurgesteld in keuze

Het gevolg van die benadering van Office 365: heel veel frustratie en een IT-dienst die het moet ontgelden. Ik voel me soms echt Ingeborg. Want die moest ook vaak vaststellen dat kandidaten de verkeerde keuze maakten. De teleurstelling stond op hun gezicht te lezen, hoe goed ze ook hun best deden om die te verbergen. Ook ik zie en hoor vaak teleurstelling en frustratie wanneer ik werknemers of zaakvoerders hoor vertellen over hun ervaringen met Office 365 en de keuzes die ze daarbij maken.

Optie nummer twee

Het goede nieuws is dat er – net zoals bij Blind Date – een alternatief is. Gaat het doek naar beneden en vindt een kandidaat zijn keuze maar niks? Dan kan hij of zij altijd gaan voor optie nummer twee. Met Office 365 is het net zo. Het is niet omdat de cloudtoepassing in uw bedrijf niet optimaal gekend is en gebruikt wordt, dat dat zo voor altijd moet blijven. Om een beetje in de sfeer te blijven: u bent niet met die situatie getrouwd. ;-)

Betrouwbare partner

Uw alternatief? Maak tijd en budget vrij voor een opleiding Office 365. Dat is een investering die zichzelf twee keer terugbetaalt. U en uw medewerkers zullen sneller en efficiënter werken én veel minder digistress ervaren. Als absolute fans van Blind Date én specialisten in Office 365 zorgen wij van BestBuro er graag voor dat Office 365 voor u en uw medewerkers geen blind date is, maar een betrouwbare partner die u door en door kent.

Digitale groeten

Elke

 
Bekijk hier al onze opleidingen over Microsoft 365 »