Mijn efficiënte planning in Outlook was een grote hulp

Enkele weken geleden kreeg ik een echte realitycheck. Mijn man Bart is een zelfstandige klusjesman die bij particulieren en in bedrijven met veel enthousiasme de meest uiteenlopende kleine en grote werken uitvoert. In maart was hij op een werf toen naast hem een betonpomp ontplofte. Hij werd bekogeld met beton en was enkele weken uit. Een zware klap voor ons hele gezin die ook professioneel zijn impact had.

Alles voor de klanten

Ik leef voor BestBuro en ben dag en nacht in de weer om samen met mijn team mijn bedrijf te laten groeien en klanten te helpen. Maar dat voorval haalde me van mijn wolk en deed me met een smak terug op aarde belanden. Hoe graag je je job ook doet, hoe gedreven je ook bent, als je persoonlijke kopzorgen hebt, is het heel wat moeilijker om professioneel te presteren. Naast het emotionele en lichamelijke leed hadden we ook heel wat praktische en organisatorische uitdagingen.

Fantastisch team

Mensen die mij kennen weten dat ik hypergestructureerd ben. Maar je mag natuurlijk plannen hoeveel je wilt, als het niet gaat, dan gaat het niet. Gelukkig kon ik al die tijd terugvallen op mijn efficiënte planning in Outlook en vooral rekenen op mijn fantastische team. Ik verschoof taken naar hen en delegeerde zoveel ik kon. Een echte uitdaging, want ik heb graag de controle. Maar het moest. En ik moet zeggen dat ze dat geweldig gedaan hebben. Ik wil hen echt bedanken. Want dankzij hun inzet hebben we elke deadline gehaald.

Positieve kant

Mijn zaak loslaten was voor mij een echt leerproces. Maar ik ben blij dat ik die ervaring nu heb. Zo heeft het ongeval van Bart toch een positieve kant. Ik hoef nu niet meer zo nodig altijd zelf aan het stuur te zitten. Ik voel me ook comfortabel als navigator of copiloot. En daar worden BestBuro, mijn team, onze klanten en ikzelf beter van. Ik zou het in de toekomst zelfs aandurven om eens een dagje verlof te nemen terwijl mijn team aan de slag is. Zonder voortdurend op mijn telefoon te kijken. ;-)

En o ja, Bart is ondertussen stilaan aan de beterende hand. Je zult hem dus binnenkort weer klusjes zien uitvoeren!
Bekijk hier al onze opleidingen over Microsoft Outlook »