Annouck Van de Velde : HR Officer bij Brouwland

Office-opleidingen op maat

Brouwland in Beverlo is de place to be voor bierbrouwers, wijn- en sapproducenten, likeurbereiders, en kaas- en confituurmakers. Van installaties en machines tot ingrediënten en reinigingsmiddelen: Brouwland heeft werkelijk alles in huis om zijn hobby- en professionele klanten uitstekend te bedienen. Omdat Brouwland zijn 45 medewerkers uniformer en efficiënter wilde laten werken met Office-programma’s, vroeg HR Officer Annouck Van de Velde aan BestBuro om Office-opleidingen op maat te organiseren.

Annouck: “De MS Office-opleidingen passen in een groter ESF-dossier in ons bedrijf, waarbij Vlaanderen en Europa investeren in arbeidskansen en kwaliteitsvolle loopbanen. We zagen dat iedereen op zijn eigen manier met de MS Office-programma’s werkte en dat die manier niet altijd de meest efficiënte was. We besloten om MS Office-opleidingen te organiseren zodat iedereen de programma’s zou gebruiken zoals Microsoft ze bedoeld heeft. Met meer uniformiteit in ons bedrijf als resultaat.”

Expertise en enthousiasme

Brouwland sprak met meerdere leveranciers, maar koos uiteindelijk voor BestBuro: “We wisten eigenlijk al vanaf het eerste moment dat BestBuro een goede kans maakte. De energie en het enthousiasme van Elke werkten echt aanstekelijk. Onze CEO, IT-verantwoordelijke en ik schreven ons ieder afzonderlijk in voor enkele proeflessen. We waren onmiddellijk overtuigd van de aanpak en expertise van Elke!”

Weerstand onmiddellijk overwonnen

Mensen zijn gewoontedieren. Geen verrassing dus dat de medewerkers van Brouwland eerst wat gereserveerd reageerden op de geplande opleidingen. “Vóór de eerste opleiding merkten we twijfel bij onze medewerkers. Waarom moesten ze die opleidingen volgen? Ze werkten toch al zo lang met hun programma’s? Maar na één opleidingsdag veranderde hun houding volledig. De weerstand viel weg en er heerste een echte buzz in ons bedrijf. Ons personeelsbestand bestaat uit mannen en vrouwen tussen 24 en 56 jaar met verschillende opleidingsachtergronden, en toch is Elke erin geslaagd om iedereen mee te krijgen. Een hele knappe prestatie.”

Flexibele partner

“Ik vond het ook heel sterk van BestBuro dat ze zo proactief meedachten met ons. Elke kijkt niet op een inspanning meer of minder en chronometreert niet elke minuut. Opleidingen geven binnen een ESF-dossier brengt heel wat extra administratie met zich mee. Dat was geen enkel probleem voor BestBuro. Bovendien konden wij voor, tijdens en na de opleidingen altijd met onze vragen bij hen terecht. Ik ben dus heel tevreden over onze samenwerking en raad hun diensten aan iedereen aan.”

Wilt u net zoals de medewerkers van Brouwland sneller en efficiënter werken dankzij doelgerichte MS Office-opleidingen? Ontdek dan ons interactieve opleidingsaanbod. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.