Bart Maesen : Manager van A&B Partners

Training Outlook en Outlook-policy

A&B Partners is een onderneming met een intensieve interne communicatie. Outlook speelt dan ook een belangrijke rol in de bedrijfsvoering. Maar … iedereen in het team gebruikte dit veelzijdige softwareprogramma op zijn eigen manier. Het resultaat? Een gebrek aan uniformiteit, taken en mails die ondergesneeuwd raakten, en dus behoorlijk wat frustraties. Daarom vroeg manager Bart Maesen aan BestBuro om een Outlook-policy op maat te ontwikkelen en zijn medewerkers een training Outlook te geven.

Bart Maesen: “Ik zocht al langer een oplossing voor onze interne communicatie. Die moest veel efficiënter. We wezen elkaar taken toe via Outlook en stuurden mails naar elkaar zonder duidelijke afspraken errond. Daardoor verliep de opvolging soms moeilijk. Zeker omdat onze medewerkers over verschillende vestigingen verspreid zitten. Een secretariaatsmedewerkster had een training bij BestBuro gevolgd en zij suggereerde dat BestBuro ons probleem misschien wel kon oplossen. Dus nam ik contact met hen op.”

Policy op maat

“Elke kwam langs en luisterde naar onze uitdagingen en verwachtingen. Op basis van onze input stelde ze voor om een policy op maat te ontwikkelen. Die policy hebben we in een pilootgroep getest en gefinetuned. Toen alles op punt stond, volgden onze medewerkers een training Outlook van BestBuro waarin onze policy geïntegreerd werd.”  

Aha-momenten

“Zowel ikzelf als mijn medewerkers vonden de training Outlook heel leerrijk. Iedereen zag het nut en de meerwaarde ervan in. We hebben veel aha-momenten gekend en de ‘kan dat ook!?’s vlogen door het lokaal. Onze trainer Jessica was heel rustig, kende haar vak en kon op al onze vragen antwoorden.”

Zeker aan te raden

“Ik kan de diensten van BestBuro zeker aanraden. Dat heb ik trouwens ook al gedaan. Met hun expertise en trainingen met een praktische insteek zijn ze erin geslaagd om al onze neuzen in dezelfde richting te krijgen. Iedereen bij A&B Partners werkt nu op dezelfde manier met Outlook: heel efficiënt!”

Wilt u ook een Outlook-policy die helemaal aangepast is aan uw bedrijf? Of hebt u interesse in een interactieve en dynamische training Outlook? Neem dan zeker contact met ons op.