Dirk Serneels : bibliothecaris van de gemeente Putte

Softwareopleiding Outlook en Word

Het gemeentebestuur en het managementteam van de gemeente Putte hechten veel belang aan opleidingen die de gemeentelijke medewerkers ondersteunen in de uitvoering van hun taken. Daarom volgde het gemeentepersoneel dat vaak met een computer werkt, opleidingen Outlook en Word van BestBuro. Zo verhoogden ze hun softwarekennis en leerden ze sneller en efficiënter met deze Microsoft-programma’s werken.

Dirk Serneels, bibliothecaris: “De IT-behoeften worden hier regelmatig in kaart gebracht. Uit de inventarisering bleek dat onze medewerkers en diensthoofden het nuttig vonden om opleidingen Outlook en Word te krijgen. Niet iedereen is even handig met de softwareprogramma’s waarmee hij of zij werkt. Een opleiding was dus zeker een meerwaarde.”

Verrassende opleidingen

“Zelf ben ik vrij vlot met een computer. Ik geef dan ook toe dat ik met enige gereserveerdheid aan de opleidingen begon. Ik twijfelde er eigenlijk aan of ik er iets aan zou hebben. Ik werk hier al dertig jaar en heb al heel wat opleidingen gevolgd, maar de aanpak van BestBuro heeft mij aangenaam verrast. Ik heb er veel van opgestoken. Vooral de opleiding Outlook was voor mij een meerwaarde. Ik werk nu vlotter met taken en categorieën en pas de BestBuro-methode toe. Maar één map in mijn inbox dus. Of beter gezegd: ik ben op weg naar één map … Ik had vóór de opleiding honderdvijftig mappen en submappen. En het duurt natuurlijk eventjes voor ik die allemaal doorgenomen en verwijderd heb. Maar ik ben er bijna!”

Goede trainster

Jessica was de trainster die de opleidingen verzorgde. Ondanks haar jonge leeftijd deed ze dat met veel maturiteit. Ze was heel toegankelijk, hield rekening met iedereen en beantwoordde al onze vragen. En vooral: ze pakte de training heel goed aan en kaderde duidelijk de voordelen van elke functionaliteit die ze uitlegde en elke tip die ze aanreikte. Ze heeft ons veel bijgebracht en de opleidingen op een aangename manier gegeven.”

Positieve geluiden

“De opleidingen zijn door de medewerkers heel positief onthaald. Ik vond ze ook absolute meevallers. Zelfs de mensen die al heel handig waren met een computer en al een behoorlijke softwarekennis hadden, hebben er heel wat van geleerd. Ik heb alleen maar positieve geluiden gehoord.”

Wilt u net als de gemeente Putte uw medewerkers sneller en efficiënter laten werken met hun softwareprogramma’s dankzij onze softwareopleidingen? Neem dan gerust contact met ons op.