Dries Beyens : teammanager Innovation

Opleidingen Excel

Heraeus Electro-Nite met zijn hoofdzetel in Houthalen-Helchteren is een wereldwijde speler voor de procesoptimalisatie van de productie van staal. De kerntaak van de eenheid in Houthalen-Helchteren? Meetapparatuur voor smeltprocessen van verschillende materialen produceren. Dries Beyens is er sinds kort teammanager Innovation. Ook de optimalisatie van de werkprocessen behoort tot zijn takenpakket. 

Dries: “Bij Heraeus Electro-Nite staan meetresultaten centraal. Het is dus erg belangrijk dat we intern vlot met gegevens kunnen schakelen. Rapporten opstellen, resultaten visualiseren, interpreteren en analyseren. Dat is onze corebusiness. En daarin speel Excel een belangrijke rol. Daarom geeft Heraeus Electro-Nite alle bedienden regelmatig de mogelijkheid om een opleiding Excel te volgen. Zo blijven ze bij én leren ze nieuwe dingen.”

Meer analyses in Excel

“Zelf volgde ik Excel-opleidingen over tabellen, draaitabellen en grafieken. Ik kon wel al werken met Excel, maar toch ging er een wereld voor me open. De opleidingen van BestBuro zijn to the point en nooit saai! BestBuro is voor ons de ideale trainingspartner. Dankzij de gerichte oefeningen zijn de opleidingen bijzonder praktisch. Je kunt tijdens de opleiding zelf gerichte vragen stellen over de toepassingen binnen je eigen werkgebied. Zo ontdek je de mogelijkheden. Vooral tijdens de opleiding over draaitabellen en grafieken besefte ik pas hoe Excel mijn werk kon vereenvoudigen. Je maakt er in geen tijd overzichtelijke grafieken mee en speelt met je gegevens. Het resultaat? Tijdwinst én nog meer nuttige analyses. ”

Ontwikkeling agendatool

“BestBuro hielp me ook met de ontwikkeling van een gedigitaliseerde tool voor de planning in de smeltruimte. Tot voor kort hield de smeltmeester op papier de boekingen van de smeltruimte bij. De mensen van R&D en QA moesten dus altijd naar de smeltmeester gaan om hun project in te boeken. BestBuro maakte een planningtool en implementeerde hem op ons intranet. Nu is de agenda ook online raadpleegbaar en is een telefoontje naar de smeltmeester voldoende als je de ruimte wilt boeken. Onze dagelijkse planning loopt nu een stuk vlotter. Een simpele tool … maar met de ‘meedenkreflex’ maakt BestBuro het verschil!”

Wilt u net zoals de bedienden van Heraeus Electro-Nite in Houthalen-Helchteren heel vlot grafieken opmaken en resultaten visualiseren? Neem dan zeker contact op met BestBuro om uw opleidingsmogelijkheden te bespreken.