Eline Heyligen : HR Officer bij VCST

Opleidingen Excel

Excel speelt een belangrijke rol in de werking van het bedrijf VCST uit Sint-Truiden. De bedienden werken er dagelijks met dit veelzijdige Microsoft-programma. Een goede kennis van Excel is dus een must voor hen. Alleen zo kunnen ze snel en efficiënt hun taken uitvoeren. Maar … die goede kennis bleek niet bij iedereen aanwezig. Daarom besliste het bedrijf om interne Excel-trainingen op maat te organiseren. Een opdracht die BestBuro met veel plezier aanvaardde.

HR Officer Eline Heyligen: “We merkten dat onze mensen Excel niet altijd correct of op de meest efficiënte manier gebruikten. Zo werden er nogal eens kunstgrepen toegepast om tot het gewenste resultaat te komen. Daarom beslisten we om een bedrijfsinterne Excel-opleiding aan te bieden.”

Alle behoeften invullen

“We namen contact op met ons sectorfonds en zij raadden ons BestBuro aan. Uitstekend advies, zo bleek, want de samenwerking met BestBuro is heel goed verlopen. Elke kwam bij ons langs om te kijken hoe onze mensen met Excel werkten. Op basis van die audit stelde ze voor om drie opleidingen te organiseren: ‘Excelleren met draaitabellen en grafieken’, ‘Excelleren met tabellen’ én ‘Excelleren met formules en functies’. Zo konden we aan alle Excel-behoeften tegemoetkomen.”

Heel veel interesse

“In een eerste fase kregen twee groepen van tien medewerkers opleiding. Dat was een soort testcase. Die mensen waren zo lovend dat we nu beslist hebben om de opleidingen open te stellen voor al onze bedienden. Dat zijn er zo’n 160 in totaal. Onze medewerkers zijn niet verplicht om een opleiding te volgen, maar omdat iedereen die een training gevolgd heeft zo enthousiast is, loopt het storm.”

Optimale leerervaring

“Het enthousiasme is niet verwonderlijk. De opleidingen zijn heel praktijkgericht en interactief. Ze worden op verschillende momenten georganiseerd, zodat iedereen de kans heeft om te komen wanneer het past in zijn of haar agenda. Bovendien beperken we het aantal deelnemers per sessie zodat een optimale leerervaring verzekerd is. En met de talrijke tips en tricks kunnen de deelnemers meteen na de opleiding aan de slag.”

Geëngageerde docent

Jessica is de trainer die bij ons de opleidingen geeft. Zij is heel aangenaam en geduldig en slaagt erin om het tempo van de opleiding aan te passen aan het niveau van de groep. Ze is heel alert en heeft aandacht voor elke deelnemer. Bovendien moedigt ze iedereen aan om vragen te stellen. Ze is geëngageerd en mensen waarderen haar aanpak. Dat zie je ook aan de positieve evaluaties.”

Aanrader

“Op dit moment lopen de opleidingen nog volop. Het is dus nog te vroeg om de impact heel goed te kunnen inschatten. Maar we horen en zien toch dat onze medewerkers nu anders werken met Excel. Ze bouwen hun tabellen, draaitabellen en grafieken veel meer zoals het moet. Ik ben dus heel tevreden over onze samenwerking met BestBuro en raad hun Excel-trainingen zeker aan andere bedrijven aan!”

Wilt u net zoals VCST in Sint-Truiden Excel-opleidingen op maat in uw bedrijf organiseren? Neem dan gerust contact met ons op.