Emily Schurmans : Diensthoofd Interne Zaken van de gemeente Kasterlee

Bedrijfsinterne Outlook-opleiding

Alle medewerkers efficiënter met Microsoft Outlook 2016 laten werken. Dat was het doel van de Outlook-opleiding waarvoor de gemeente Kasterlee op zoek ging naar een opleidingspartner. En laat efficiëntie, Outlook en opleiding nu net drie woorden zijn die perfect passen bij BestBuro! We gaven de medewerkers dan ook een leerrijke bedrijfsinterne Outlook-opleiding op maat.

Emily Schurmans, diensthoofd Interne Zaken: “We zijn een tijdje geleden overgeschakeld op Office 2016. En we merkten meteen dat er veel veranderd was. Dus beslisten we om een opleiding Outlook voor onze mensen te organiseren. We vroegen drie potentiële leveranciers om een offerte en kozen uiteindelijk voor BestBuro. Hun prijs was niet alleen goed, maar ze zijn ook hun aanpak komen toelichten én hebben me uitgenodigd om een proefles te volgen. Tijdens die les had ik meteen door dat hun Outlook-opleiding een echte meerwaarde zou zijn voor de medewerkers van de gemeente.”

Vlaggen en kleuren

“Voor ik de BestBuro-methode kende, was mijn mailbox onoverzichtelijk door alle vlaggetjes en mappen. En in zo’n structuur kun je weleens iets over het hoofd zien. BestBuro heeft mij – en onze medewerkers – geleerd om op een andere manier te werken. Nu gebruiken we categorieën, taken en het mapje ‘Gereed’. Het resultaat? Mijn inbox is bijna leeg op het einde van de dag!”

Niveauverschil = geen probleem

“De opleiding zat heel goed in elkaar. Wij hebben alle administratieve personeelsleden die met een pc werken naar de opleiding gestuurd. En dan zijn niveauverschillen onvermijdelijk. Maar Goele van BestBuro heeft dat uitstekend opgelost. De opleiding was duidelijk voor de beginners, maar bevatte ook genoeg uitdagingen en tips en tricks voor de meer gevorderden onder ons personeel. Goele was heel toegankelijk en creëerde een aangename sfeer waarin iedereen zich op zijn gemak voelde. Het was heel fijn om van haar opleiding te krijgen.”

Interne mailtjes

“De opleiding is door onze medewerkers goed onthaald. Ik heb toch een aantal interne mailtjes ontvangen van mensen die me vertelden dat de opleiding heel nuttig was. En ze sturen me nu ook Outlook-taken. En ik merk dat ik nu ook Outlook-taken ontvang, de BestBuro-methode heeft dus zeker impact gehad!”

Wilt u net zoals de gemeente Kasterlee uw medewerkers sneller en efficiënter laten werken dankzij een Outlook-opleiding? Neem dan gerust contact met ons op.