Hannelore Deprez : Training Expert bij Het Poetsbureau

Opleiding Outlook – Opleiding OneNote

E-mail is een belangrijk medium in de werking van Het Poetsbureau. De medewerkers gebruiken het om intern en extern te communiceren, informatie te verzamelen en taken te verdelen. Om het e-mailverkeer efficiënter te laten verlopen en overzichtelijker te kunnen werken, volgden alle bedienden van het bedrijf een opleiding Outlook.

Hannelore Deprez: “Uit een audit bleek dat onze kantoren allemaal hun eigen werkwijze hadden. Daarom lanceerden we een groot project om te komen tot een uniforme werking. Ook afspraken rond e-mail en taken maakten daar onderdeel van uit. We hadden behoefte aan een Outlook-policy en een Outlook-opleiding op maat. En daarvoor moesten we bij BestBuro zijn.”

Meteen praktische tips

“Onze voormalige general manager kende BestBuro van in zijn vorige job. Hij nodigde Elke van BestBuro uit om samen met onze IT-verantwoordelijke rond te tafel te zitten en onze behoeften te bespreken. Dat was een heel aangenaam gesprek waarin Elke meteen veel praktische tips aanreikte om onze werking met de mogelijkheden van Outlook te versterken.”

Laaiend enthousiast

“De volgende stap? Een opleiding Outlook voor ons directieteam waarin zij de BestBuro-methode en de trainingsmethodiek konden ontdekken. Alle directieleden waren laaiend enthousiast over de aanpak en de resultaten van de opleiding. Dus werd BestBuro onze partner voor de opleiding van onze bedienden.”

Policy geïntegreerd in opleiding

“Vóór de opleiding Outlook uitgerold werd, stelde BestBuro een Outlook-policy voor ons op. Dat is een document waarin uitgeschreven staat hoe we bij Het Poetsbureau met Outlook werken, wat de regels zijn rond e-mailcommunicatie en welke afspraken er gelden rond takenbeheer. Die policy heeft BestBuro in onze Outlook-opleidingen geïntegreerd.” 

Flexibele partner

“Het was een hele puzzel om opleidingen voor meer dan tweehonderd mensen te organiseren. We konden niet zomaar opleidingsdagen vastleggen en mensen uitnodigen om te komen. De bezetting in onze vestigingen moest ook gegarandeerd zijn.”

“Gelukkig waren ze bij BestBuro heel flexibel. Ze gingen vlot om met lastminutewijzigingen en begrepen het als een deelnemer op het laatste moment toch niet kon deelnemen aan de opleiding. Bovendien was het voor hen geen probleem om de opleidingen ook in andere vestigingen dan onze hoofdzetel te geven.”

Een echte match

“Onze medewerkers waren zeer lovend over hun opleiding. De aanpak was interactief, de trainers speelden in op vragen en waren heel vlot, vriendelijk en behulpzaam. Ze pasten met hun enthousiasme echt bij ons bedrijf. Net zoals Elke, die heel authentiek is. En authenticiteit is een van onze bedrijfswaarden. Elke stelt kwaliteit voor kwantiteit, wil niet verkopen om te verkopen, maar je echt oplossingen bieden voor je uitdagingen.”

Nog samenwerken

“Of ik BestBuro zou aanraden? Vast en zeker! Dat heb ik ook al gedaan. We gaan binnenkort trouwens ook nog samenwerken voor opleidingen OneNote. We zijn echt heel tevreden over de organisatie, de aanpak en de resultaten van onze opleidingen!”

Wilt u net zoals Het Poetsbureau een opleiding Outlook of OneNote organiseren voor uw medewerkers? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.