Isabel Clabots : HR Manager

Opleiding Office 365 – opleiding Outlook – Opleiding OneNote – Opleiding SharePoint – Opleiding Planner – Opleiding Teams

Marlux-Stradus koos er onlangs voor om in de cloud te gaan werken en Office 365 in de bedrijfswerking te integreren. Om de overgang te vergemakkelijken en alle medewerkers vlot met de verschillende toepassingen te laten werken, vroeg het bedrijf aan BestBuro om opleidingen te organiseren.   

Isabel Clabots: “We merkten dat de aankondiging van de overschakeling naar Office 365 tot enige bezorgdheid leidde bij onze medewerkers. Dat is normaal natuurlijk, want we vroegen hen om afscheid te nemen van hun vertrouwde werkwijze en in de cloud te gaan werken. Om hen daarin te ondersteunen, beslisten we binnen het managementteam om opleidingen te organiseren.”

Goede ervaringen

“We hadden eerder al voor opleidingen Excel met BestBuro samengewerkt. Onze medewerkers waren heel enthousiast over de aanpak van BestBuro, dus nodigden we hen opnieuw uit om ons Office 365-project te bespreken. Tina en Elke kwamen langs om de mogelijkheden te bespreken. We werkten een vierdaags intensief opleidingsprogramma voor een tachtigtal medewerkers uit. En toen kwam corona …”

Snel geschakeld

“BestBuro heeft heel snel geschakeld en meteen alle opleidingen omgezet naar onlinetrainingen. Zo konden onze mensen in hun eigen tempo en wanneer het hen paste de opleidingen Outlook, OneNote, SharePoint, Planner, Office 365 en Teams volgen. Docente Tina was bereikbaar via e-mail en zorgde voor ondersteuning en antwoorden op vragen. Door de bijzondere situatie hebben we onze medewerkers de vrije keuze gelaten om de opleidingen te volgen. De overgrote meerderheid heeft dat gedaan.”

Sceptische medewerker overtuigd

“Ik heb veel positieve reacties ontvangen over de opleidingen. Een medewerker die vooraf zeer sceptisch was, en die na aandringen toch met twee opleidingen startte, stuurde me zelfs een mailtje: ‘Schrijf me ook maar in voor de andere opleidingen, want dit is geweldig!’ Die medewerker promoot nu zelfs de opleidingen bij zijn collega’s.”

Efficiëntie verhoogd

“BestBuro denkt oplossingsgericht met je bedrijf mee. Hun docenten zijn professionals met een heel uitgebreide kennis. En ook hun ondersteuning en flexibiliteit zijn een absolute meerwaarde. Vlot met je Microsoft-programma’s en -apps kunnen werken is een must om efficiënt (samen) te werken. Wel, BestBuro heeft met de opleidingen de efficiëntie in ons bedrijf absoluut verhoogd.”

Wilt u ook met Microsoft-opleidingen de efficiëntie in uw onderneming verhogen of digistress bij uw medewerkers voorkomen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.