KRISTEL DEWIN : Recruitment Training & Development Specialist bij Praxair

Opleidingen Excel

Gelukkige werknemers die de kennis en de middelen hebben om hun job goed uit te oefenen. Dat is een essentieel aspect in de bedrijfsfilosofie van gasproducent en -leverancier Praxair. De medewerkers vroegen om een professionele en dynamische opleiding Excel om sneller en efficiënter met het softwareprogramma te kunnen werken. Een opdracht die BestBuro met veel plezier aanvaardde.

Tips en tricks voor elke afdeling

Kristel Dewin: “Tijdens evaluatiegesprekken en rondvragen kunnen onze werknemers aangeven welke opleidingen ze graag zouden volgen. Excel stond daarbij bovenaan op de lijst. Onze mensen hadden het gevoel dat ze tijd verloren omdat ze het programma onvoldoende beheersten. Daarom zijn we met Elke Stultjes van BestBuro rond de tafel gaan zitten. Ze stelde voor om opleidingen Excel vol tijdbesparende handigheden te organiseren en alle mensen van dezelfde afdeling hetzelfde type training te laten volgen. Zo kon er binnen een afdeling uniform met Excel worden gewerkt. Het managementteam was echter niet meteen overtuigd van de meerwaarde van de opleiding. Daarom besloten we om het managementteam de opleiding zelf te laten volgen. Een uitstekend idee, want de leden reageerden allemaal enthousiast. Oorspronkelijk waren er 25 medewerkers ingeschreven voor de opleidingen Excel, maar omdat de managers reclame voor de opleiding begonnen te maken en mensen begonnen aan te moedigen om deel te nemen, liep dat aantal op tot 75! Dankzij mond-tot-mondreclame hebben uiteindelijk 100 medewerkers de opleidingen Excel gevolgd.”

Datastromen geoptimaliseerd

Kristel: “De opleidingen Excel waren een echt succes. In die mate zelfs dat we er een volgende stap aan hebben gekoppeld. Voortrekkers binnen hun afdeling kregen de kans om zich in te schrijven voor een meer diepgaande vervolgtraining Excel. Die extra kennis konden ze aanwenden om de datastromen in hun departement te analyseren en te optimaliseren. De resultaten waren zeer goed en de mensen slaagden er voor 80 % in om met hun Excel-kennis de datastromen in hun afdeling te verbeteren. Voor de overige 20 % staat Elke hen met coachingsessies bij. Het Excel-verhaal leeft erg in onze organisatie. De interesse is heel groot en we zullen in de toekomst zeker nog bedrijfsinterne opleidingen van BestBuro organiseren.”

Wilt u ook een bedrijfsinterne opleiding Excel organiseren en zo de efficiëntie en werkcomfort van uw medewerkers verbeteren? Neem dan gerust contact met ons op op voor meer informatie.