Mieke Sampermans : Finance & Admin Director bij Hydrogenics

Excel-opleiding online

Als gevolg van de coronacrisis werden de geplande incompanyopleidingen Excel voor de medewerkers van Hydrogenics vervangen door online opleidingen via het digitale platform van BestBuro. Het was voor het bedrijf een eerste aangename kennismaking met deze opleidingsmethode!

Mieke Sampermans: “Onze eerste incompanyopleiding Excel stond gepland op dinsdagvoormiddag 17 maart. We hadden maatregelen genomen, zoals een voldoende groot lokaal zodat de deelnemers minimaal 1,5 meter uit elkaar konden zitten. We hadden dus echt de intentie om de opleiding te laten doorgaan zoals gepland. Maar maandagnamiddag werden onze interne maatregelen verscherpt en leek het erop dat we de opleiding zouden moeten uitstellen.”

Thuiswerken en opleiding volgen

“Uiteindelijk was uitstel niet nodig. Blijkbaar hadden Elke en haar team proactief actie ondernomen en het hele weekend gewerkt om een gebruiksvriendelijk online platform te creëren voor hun Microsoft-opleidingen. Elke stelde voor om de opleiding online te doen en dat vonden we een goed idee. Zo konden onze mensen van thuis uit werken en toch de opleiding Excel volgen.”

Onder begeleiding aan de slag

“Ik maakte zelf deel uit van die eerste groep en kan dus in eer en geweten zeggen dat de online opleiding zeer vlot verlopen is. We kregen een link en login toegestuurd waarmee we toegang hadden tot onze omgeving in Microsoft Teams. Daar legde onze trainer Maarten uit hoe het platform werkte. Daarna mocht iedereen op het online platform aan de slag met de verschillende Excel-modules.”

Gesmaakte aanpak

“Maarten bleef tijdens de hele opleiding beschikbaar om vragen te beantwoorden, meer uitleg te geven en hulp te bieden. Om alles overzichtelijk en gestructureerd te houden, spraken we vier vaste terugkoppelmomenten af waarop we samen opnieuw inlogden in onze Teams-omgeving. Een aanpak die door onze mensen gesmaakt werd!”

Platform met veel troeven

“De voordelen van het onlineplatform? Je kunt in je eigen tempo de modules doornemen, er staat altijd iemand klaar om je te helpen én je kunt de opleiding van thuis uit volgen. Bovendien heb je de mogelijkheid om terug te spoelen als je iets niet begrepen hebt of als je een bepaalde oefening opnieuw wilt maken.”

Goede oplossing

“Of ik een online Excel-opleiding via het digitale leerplatform van BestBuro zou aanbevelen? Zeker en vast! Het was een aangename ervaring en alles is vlot verlopen. Zeker in tijden van corona is dit een heel goede oplossing om opleidingen te geven.”

Wilt u net zoals Hydrogenics uit Oevel uw kennis van Excel uitbreiden via een online opleiding? Of hebt u interesse om individueel of in groep via ons online platform een ander Microsoft-programma efficiënt te leren gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.