Reinout Van der Sijpe : Diensthoofd Bewonerszaken bij Cordium

Excel-template – Opleiding Teams – Opleiding Outlook – Opleiding Excel

Bij huisvestigingsmaatschappij Cordium beschikken ze over heel wat data. Omdat het niet altijd gemakkelijk was om in hun ERP-systeem snel de juiste informatie te vinden, vroegen ze aan BestBuro om een Excel-template op maat te maken. Een opdracht die BestBuro-medewerker Goele met veel plezier uitvoerde.

Reinout Van der Sijpe: “We werken al heel lang samen met BestBuro. Zo hebben ze bij ons al trainingen Outlook en Excel gegeven. En die waren heel goed. BestBuro kent het huis. Het was dus evident dat we hen vroegen om ons te helpen met onze data-uitdagingen.”

Omslachtige en tijdrovende dataverzameling

“In het verleden was een jaarverslag maken een hele opgave. De reden? Het was niet gemakkelijk om snel de juiste informatie te vinden. Vaak moest je verschillende Excel-tabellen naast elkaar leggen om de info te krijgen die je nodig had. Dat was omslachtig en tijdrovend. Daarom heeft BestBuro voor ons een tool ontwikkeld om  Excel-tabellen aan elkaar te koppelen. We krijgen nu bij wijze van spreken met een druk op de knop de resultaten die we nodig hebben. Dat levert niet alleen een tijdwinst van ongeveer een week op maar ook aanzienlijk minder digistress.”

Excel-template op maat

“Het was duidelijk dat we behoefte hadden aan een Excel-template om efficiënt met onze data te werken en zo veel tijd te besparen. Daarom heeft BestBuro een template op maat voor ons ontwikkeld. Ze hebben eerst heel goed geluisterd naar wat we nodig hadden en wat we wilden, en zich in onze bedrijfsstructuur verdiept. Zo konden ze de Excel-template ontwikkelen die helemaal aan onze wensen, verwachtingen en behoeften voldeed. En om een correct en efficiënt gebruik te verzekeren, kregen al onze medewerkers ook een opleiding.”

Efficiënt informatie delen en communiceren

Databeheer was een uitdaging voor Cordium. Efficiënte communicatie tussen de verschillende diensten een andere. Reinout: “We merkten dat onze interne communicatie niet altijd transparant, vlot en overzichtelijk was, en dat de samenwerking tussen de diensten daardoor niet optimaal verliep. Ook daar had BestBuro met een opleiding Teams een oplossing voor. Nu delen we op een efficiënte manier informatie en communiceren we zonder omwegen.”

Opleidingen in mensentaal

“Bestburo vertrekt altijd vanuit je behoeften en neemt zijn tijd om je organisatie te leren kennen. Zo weet je zeker dat je een oplossing op maat krijgt. En ze geven wel opleidingen over templates en softwareprogramma’s, maar zijn geen techneuten. Ze spreken jouw taal en leggen alles heel begrijpelijk uit. Zo zorgen ze ervoor dat de boodschap blijft hangen. Ik heb alleen maar goede ervaringen met hen, en kan BestBuro zeker aanbevelen.”

Wilt u ook een Excel-template op maat van uw bedrijf of organisatie laten ontwikkelen? Of wilt u met een digitale analyse de knelpunten in uw bedrijfsprocessen detecteren? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.