RUTH SCHRIJNWERKERS : medezaakvoerder plantage Blauwe Bessen Schrijnwerkers

Digitale optimalisatie, opleiding Access, cursus Excel

Plantage Blauwe Bessen Schrijnwerkers uit Meeuwen-Gruitrode is een teler van blauwe bessen die via de fruitveiling hun weg vinden naar de retailers. Daarnaast heeft het bedrijf een eigen winkel waar iedereen welkom is om gezonde producten met blauwe bessen te kopen. Omdat de medewerkers van het bedrijf dagelijks werden geconfronteerd met de limieten van hun bedrijfssoftware, nam medezaakvoerder Ruth contact op met BestBuro. Het doel? Een betere bedrijfswerking dankzij een uitgebreidere softwarekennis.

Ruth: “We hadden echt behoefte aan een update van onze professionele software om onze bedrijfsprocessen te optimaliseren. Want die waren soms heel omslachtig. Ik had op het UNIZO-OndernemersForum goede dingen gehoord over BestBuro en maakte een afspraak voor een digitale optimalisatie. Elke kwam langs om onze digitale werking volledig door te lichten. Ze stipte de knelpunten aan en bezorgde ons enkele dagen later een actieplan met oplossingen om efficiënter te werken.”

Eyeopener

Ook de bestaande Access-database bleek een probleem. “We hebben een eigen database in Access en die was een beetje verouderd. We kregen er geen ondersteuning meer voor. BestBuro heeft die Access-database opgelapt en ervoor gezorgd dat we bepaalde fouten nu niet meer kunnen maken of toch tenminste een foutmelding krijgen. Ondertussen bekijken we de haalbaarheid van een nieuwe database. Samen met onze medewerkers volgde ik ook een opleiding Access en een cursus Excel om vlotter te kunnen werken. Die opleidingen waren echt heel goed en zaten vol met aha-momenten. Het resultaat? We kennen nu de mogelijkheden van de programma’s en werken ermee zoals het hoort. Daardoor besparen we veel tijd."

Meedenkende partner

“Het sterkste punt van BestBuro? Zonder twijfel hun meedenkende houding en hun maatwerk. BestBuro vertrekt vanuit de aanwezige softwarepakketten om je te helpen. Ze stellen niet meteen voor om te investeren in dure nieuwe pakketten, maar kijken wat ze met de huidige bedrijfssoftware kunnen realiseren. Het is heel fijn om met zo’n meedenkende partner samen te werken.”

Wilt u ook de digitale processen in uw bedrijf optimaliseren en een digitale optimalisatie laten uitvoeren? Of heeft uw bedrijf behoefte aan een doorgedreven opleiding Access of Excel? Neem dan gerust contact met ons op.