Sonja Mantels : HR Administrator bij Provan

Bedrijfsinterne opleiding Outlook

Iedereen op dezelfde manier met Outlook laten omgaan om zo efficiënter en uniformer te werken. Dat was de reden waarom Provan uit Genk bij BestBuro aanklopte. En dus gingen onze enthousiaste specialisten aan de slag en ontwikkelden ze een Outlook-policy op maat.

De volgende stap? Die policy integreren in de dagelijkse werking van het bedrijf en de nieuwe manier van werken aanmoedigen. De medewerkers van Provan kregen dus een dynamische en interactieve Outlook-opleiding die helemaal op de policy afgestemd was.

Sonja Mantels, HR Administrator: “Outlook is een veelzijdig programma dat je op verschillende manieren kunt gebruiken. Omdat we graag iedereen op dezelfde manier met dit Microsoft-programma wilden laten werken, gingen we op zoek naar een partner om voor ons bedrijf een Outlook-policy op te stellen. Onze CEO had via via gehoord dat BestBuro ons daarbij kon helpen. Dus namen we contact met hen op.”

Opleiding Outlook op maat

“Elke kwam bij ons langs om onze behoeften en wensen in kaart te brengen. Dat was de aanzet voor onze policy. Om die policy zo vlot mogelijk in ons bedrijf te implementeren, volgden onze medewerkers in twee groepen een opleiding bij BestBuro. De focus lag daarbij volledig op werken met Outlook volgens de Provan-policy. Het resultaat? Onze mensen konden na de sessie meteen heel concreet aan de slag gaan.”

‘To the point’-aanpak

“De opleidingen waren volledig in lijn met de aanpak van BestBuro. Dat betekent no-nonsense, to the point en veel beleving. Trainers Elke en Jessica waren heel gedreven en je voelde aan alles dat ze gewoon heel graag doen wat ze doen. Ze gingen vlot om met de verschillen in voorkennis in de groep, gaven antwoorden op alle vragen, en zorgden ervoor dat iedereen mee was.”

Opvolgsessie = meerwaarde

“De dienstverlening van BestBuro stopt niet na de opleiding. Jessica is enkele weken nadien naar Provan gekomen om te kijken hoe het liep. Ze is bij elke medewerker langs geweest om te checken in welke mate die de BestBuro-methode en onze policy al toepaste, om vervolgens tips en advies te geven en eventuele vragen te beantwoorden. Die nazorg is een absolute meerwaarde!”

Nieuwe krachten meteen mee

“Een Outlook-policy heeft heel veel voordelen. Je creëert zo niet alleen meer uniformiteit en efficiëntie, maar zorgt er ook voor dat nieuwe mensen onmiddellijk mee zijn in de manier waarop wij omgaan met e-mails, agenda’s en taken. Om alles wat we tijdens onze Outlook-opleiding geleerd hebben levend te houden en onze kennis nog uit te breiden, organiseren we ’s middags regelmatig een interne bestpractices-sessie.”

Partner die beloftes nakomt

“Bij Provan zijn we heel tevreden over BestBuro. Als je een partner zoekt die massa’s expertise heeft, je op een professionele manier begeleidt én al zijn beloftes waarmaakt, dan kan ik BestBuro alleen maar aanraden.”

Wilt u net zoals Provan uit Genk een Outlook-policy op maat? Of wilt u een Outlook-opleiding organiseren om de efficiëntie in uw bedrijf te verhogen? Neem dan zeker contact met ons op.