Willem Claessens & Wouter Jacobs : Engineer & Manager internal sales bij P&V Panels

Online opleidingen Office 365 voor P&V Panels

In 2019 schakelde P&V Panels uit Heusden-Zolder over van Office 2013 naar Office 365. Die overschakeling ging gepaard met opleidingen in het bedrijf om de medewerkers efficiënt te leren werken met hun Office-programma’s.

Maar toen kwam het coronavirus … Het gevolg? Alle geplande opleidingen bij P&V Panels werden vervangen door online opleidingen. Zo konden alle deelnemers vanop afstand hun kennis van Office 365 verhogen. Willem Claessens en Wouter Jacobs, twee deelnemers, getuigen over hoe zij de opleiding ervaren hebben.

Willem Claessens, engineer:

“Mijn online opleiding is heel vlot verlopen. Na een korte introductie over de aanpak door onze docente Anne en een heldere instructievideo kon elke deelnemer in zijn eigen tempo de verschillende modules doornemen. Anne was op elk moment stand-by om te helpen en vragen te beantwoorden. Ik vond deze manier van opleiding volgen verrijkend. En het feit dat je je niet hoeft te verplaatsen om een opleiding te volgen, maakt dat online opleidingen ook in de toekomst een interessante piste zijn. Zeker voor bedrijven die verschillende vestigingen hebben.”

Wouter Jacobs, manager internal sales:

“Ik was heel nieuwsgierig naar het verloop van de online opleiding. Tegelijk was het ook een beetje vreemd om een opleiding Teams te krijgen via Teams. Maar alles is goed verlopen. Het online platform is heel overzichtelijk. Je bepaalt zelf het tempo waarmee je door de modules gaat en je kunt op elk moment bij je docent terecht. Bovendien krijg je een jaar toegang tot de opleiding. Je kunt dus altijd weer de filmpjes bekijken of de oefeningen maken. En het leerrendement is hoog. Je hebt geen smalltalk met collega’s  – wat ook wel eens leuk kan zijn natuurlijk, begrijp me niet verkeerd. Maar online is er minder afleiding. Ik vond het een heel aangename ervaring.”  

Wilt u ook online opleidingen organiseren voor uw medewerkers? Neem dan gerust contact met ons op.