WILLIAM ENGELEN : verantwoordelijke intern beleid en beheer bij Nieuw Dak

Outlook

Sociale woonmaatschappij Nieuw Dak verhuurt en beheert kwaliteitsvolle en betaalbare sociale woongelegenheden in As, Genk, Opglabbeek en Zutendaal. De medewerkers werken dagelijks met Outlook, maar tot voor kort wist niemand precies hoe je de mogelijkheden van dit Microsoft-programma optimaal benut. Het Nieuw Dak-team volgde daarom praktijkgerichte trainingen Outlook bij BestBuro. Het resultaat? Veel ‘ach zo’-momenten, een efficiënter gebruik en een glasheldere e-mailpolicy.

William Engelen: “Onze behoefte aan een samenwerking met een Outlook-expert was dubbel. Enerzijds hadden onze medewerkers ieder hun eigen manier ontwikkeld om met Outlook te werken, anderzijds was het nodig dat we met een policy uniformiteit brachten in onze interne en externe communicatie. Een zoektocht via Google bracht mij op het spoor van BestBuro. Ik informeerde bij collega-huisvestingsmaatschappijen die met hen hadden samengewerkt en die waren lovend. Enkele dagen later zat ik tegenover zaakvoerder Elke om ons project te bespreken.”

Policy en trainingen Outlook

Het intakegesprek was een succes. “Mijn kennismaking met Elke was heel aangenaam. Ze is een enthousiaste dame die heel open en vlot communiceert en zich houdt aan de gemaakte afspraken. Haar advies? Een policy op maat opstellen en op basis daarvan praktijkgerichte bedrijfsinterne trainingen Outlook organiseren voor onze medewerkers. Door omstandigheden waren er verschillende versies van Office in gebruik in onze maatschappij. Om uniformiteit te creëren, is iedereen nu overgeschakeld op Office 2016. Bij wijze van teaser en om onze mensen te enthousiasmeren voor de trainingen Outlook, organiseerden we een maand voor de eigenlijke opleiding een pretraining met tips en tricks voor Office 2016. Dat was een schot in de roos!”

Boeiende trainingen Outlook

De aanpak van trainer Tim viel in de smaak. “Tim slaagde erin om de softwareopleidingen heel boeiend te brengen door ze te kleuren met anekdotes en praktijkvoorbeelden. Bovendien is zijn aanpak heel hands-on. Onze medewerkers ervoeren meteen de voordelen van de nieuwe werkwijze en de policy. Ik merk bijna dagelijks dat onze mensen het geleerde in de praktijk brengen en dat ze efficiënter met Outlook werken. Ik kan dus alleen maar positief zijn over onze samenwerking met BestBuro en hun diensten aan iedereen aanbevelen.”

Wilt u net zoals de medewerkers van Nieuw Dak efficiënter werken met Outlook? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.